Mikroovne
2 Varer
Mikroovn – smart madlavning med ”drøn” på
Mikroovnen kan være din nye supermaskine i køkkenet. For en mikroovn fungerer fantastisk til at lave mad – og det er både nemt, enkelt og hurtigt. Hvis du går rundt og tror, at den blot duer til at tø maden op eller til at poppe popcorn, bør du reaktivt hurtigt tro om igen. Du vil nemlig blive overrasket over, hvor mange forskellige anvendelsesområder den lille firkantede makker har.
Mikroovnen fungerer således, at den udsender elektromagnetisk stråling i mikrobølgeovnens frekvensområde. Dette får molekylerne i maden til at bevæge sig og producere termisk energi, der breder sig og opvarmer maden. Reelt set koger mikroovnen den væske, der er indeholdt i maden. Det betyder, at maden bliver varm, men at beholderen du laver maden i, stadig er mulig at røre ved – fx i modsætning til et fad, du har haft i ovnen.
Mikrobølgeovne og anvendelsesområder
En mikrobølgeovn kan som nævnt anvendes til mange ting. Faktisk kan man tilberede et helt måltid med både kød, kartofler og grøntsager i en mikroovn. Du kan koge æg, stege bacon, lave havregrød og hvis du ønsker det, kan du også bage en kage.
Mulighederne er med andre ord mange – og bare fantasien sætter grænser for den kreative kogekunst i køkkenet.
Vær forsigtig med «mikroen»
Når du benytter din mikroovn, er det imidlertid en række sikkerhedsmæssige elementer, du bør være ekstra opmærksom på. Fx må du kun anvende plastikbeholdere, der specifikt angiver, at de tåler mikroovn. Anvender man anden type plast, kan det smelte – hvilket ødelægger både maden, ovnen og beholderen.
Desuden må man heller ikke lægge metal eller stanniol i mikrobølgeovnen, da bølgerne kan ramme metallet og slå tilbage på bølgesenderen og herved ødelægge denne.